Delingsøkonomi

I dette blogginnlegget har jeg fått i oppgave om hva jeg synes om forelesningene i den første uka, og i de forelesningene synes jeg at forelesning nummer to var interessant, fordi det er en spennende tema om delingsøkonomi. Det er spennende på grunn av det er gøy å se hvordan teknologien forandrer seg. Om du har lyst til å lære mer om teknologi som endrer samfunnet, så er det bare å besøke: https://www.krokan.com/arne/2018/01/03/teknologien-endrer-samfunnet/#comment

Hva er delingsøkonomi?

Delingøkonomi er basert på en forretningsmodel der privartpersoner leier ut eiendelene sine eller at de selger tjenester. Dette kan for eksempel være AirBnB, Finn.no osv. Dette går mer ut på transaksjoner mellom privatpersoner, bedrift kjøper eller tjenester for eiendeler som er i samhandling. Dette går gjerne mer ut på digital platform.

Tanker om delingsøkonomi

Delingøkonomi er enkel platform for markedet og det er en forenklet markedsmulighet med tanke på kjøp av private eiendeler. AirBnB er en enkel delingsøkonomi fordi dette skjer gjennom digital platform og da sjekker kundene som bruker AirBnB en privat utlån av leilighet.

Jeg er veldig positiv rundt dette med tanke dette er enkel og effektivt kjøp, leie og salg til sine platformer. Dette kan også være en billig måte å for eksempel leie en campingbil fra din nabo privatperson enn å leie fra andre selskaper som er dyrere. Dette gjør at det blir en stor Platform fordi da får valget mellom å ha det som er dyrt eller billig. Det er mer bærekraftig måte, fordi istedenfor å kjøpe noe nytt hele, så blir det å kjøp og selg ved brukte ting.

Én kommentar til “Delingsøkonomi”

  1. Hei Huy!

    Veldig gøy å se at du tar til deg tipsene jeg ga i forrige innlegg!
    Delingsøkonomi er et veldig spennende tema og skulle ønske du skrev enda litt mer om det. 800 ord er perfekt for et blogginnlegg.

    Godt jobbet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *