Filterbobler og ekkokammer

Veldig fin fakta å få med seg er er at hvis du er på instagram, facebook, youtube osv… Så får man søke resultater som er basert på dine adferd og elektriske fotspor. Dette er da algoritmer som fører til filterbobler og så da fører videre til ekkokammer.

henter fra https://dig2100.no/hva-er-filterbobler-og-ekkokammer-og-hvordan-pavirker-dette-samfunnet/

Filterbobler

Algoritmene er det som kommer før filterbobler og det er sosiale mediene som løser det som skal bli present, hva som blir relevant for deg. Altså algoritmene prøver å finne det du er interessert i når du er på sosiale medier. Filterbobler er filtrering som overfører deg til en begrenset info gjennom sosiale medier, nyheter og søkemotorer. Det vil si når du er på Instagram og du ser på mye fotball, bitcoin osv. Så vil det poppe opp i feeden din, fordi det er det du har mest interesse i når du søker på Instagram. Når det kommer mer frem ting du er interessert i og har gitt masse oppmerksomhet for det, så er du i en filterboble uten å vite det. Hvis du søker mye, så ender det opp med at du legger igjen algoritmene.

Ekkokammer

I et ekkokammet ser vi ikke på fakta, men man ser bare på en side av en sak. Hvis man er i e nettside eller en gruppe mennesker som bare ser en side av en sak, så er det ekkokammer. Et eksempel på dette er vell da hvis det er en Facebook gruppe, så følger du med en side av en sak fordi det er en Facebook gruppe som deler sine perpektiver for sine holdninger og meninger. Altså da får du ikke det riktige svaret fordi du hører på gruppen sin informasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *